Takana pitkät pari viikkoa ja edessä pääsiäinen, jossa pitkää ei ollut vain perjantai. Viikon aikana tuli vietettyä vähäunisia öitä, ei pelkästään sivujemme vuoksi vaan myös koska pääsiäisen aikana oli aika paljon töitä tapahtumien tiimoilta. Koska osa henkilökunnastamme oli sairaslomalla,  (flunssakausi jatkuu ilmeisesti kesään saakka) joutuivat muut tekemään töitä kaksin verroin. En kuitenkaan jaksa pitkästyttää teitä sillä miten me vietämme viikot toimistolla tai auton ratissa tai miten kiitin työvuoroja miettiessä sitä että Paul Van Dyk:in keikka peruuntui tältä viikonlopulta. Olisihan se oikeasti ollut kiva toimittaa tekniikkaa taas Paul:ille, mutta ihan näin työvuorolistaa katsoen tämä auttoi isosti meidän viikonloppuamme ja eiköhän korvaava keikka pian ilmoiteta, kun kaveri saadaan ensin vähän parempaan kuntoon.

Valmistelut DJ Craze -tapahtumaan olivat alkaneet osaltamme jo useampi viikko takaperin, kun FB-ryhmässämme aloitettiin arvonta, jonka voittaja julkistettaisiin tapahtumassa. Arvontaan osallistui varsin kiitettävä määrä kisaajia. Sunnuntain tapahtuman kasaus alkoi myös tekniikan osalta jo viikolla. Koska olemme Tampereelta käsin toimiva yritys, piti viikonlopun tekniikat ja ajot miettiä etukäteen, ettei meidän tarvitsisi ajaa joka päivä Tampere-Helsinki -väliä. Nyt tuo suunnittelu onnistui hyvin, kun saatiin samalla kertaa tuotua torstain Clublifen, perjantain Full On Generationin ja sunnuntain DJ Crazen lavatekniikka jo torstaina Helsinkiin – poislukien DJ Crazen illan soittimet. Sunnuntain ohjelma olikin siis vain napata soittimet ja banderollit varastolta sekä valokuvaaja matkalta. Tämän jälkeen uskollinen sotaratsumme Sprinter suuntasikin kohti pääkaupunkia.

Ennen Circukseen saapumista meillä oli vielä yksi pikainen pysähdys matkalla, nimittäin olin pitkästä aikaa innostunut ostamaan levyjä. Olin sopinut jo toiset kaupat vanhoista soul/funk vinyyleistä saman myyjän kanssa, koska ensimmäisellä kerralla kyseisen myyjän levyt ja niiden kunto oli erittäin positiivinen yllätys. 24 kpl ”uutta” lättyä vaihtoi omistajaa.  Tällä viikolla vinyylihylly täyttyi siis yli viidelläkymmenellä levyllä. Osa näistä oli tuplia, joita olin suunnitellut dj-käyttöön. Näin oli myös aiemmin viikolla ostamieni levyjen kanssa. Saa nähdä päästäänkö kesällä pitämään jotain all vinyl -iltaa vanhojen soul/funk levyjen parissa. Tämmöistä on suunniteltu jo useampaan otteeseen esim Mista S:n kanssa.

Tuon vinyyliharrastuksen parista olikin sopiva hetki  siirtyä The Circukseen kasaamaan toisenlaista all vinyl iltaa, nimittäin sinne ei tälle iltaa cd-soittimia oltu tilattu.  Lavasetupista tehtiin tällä kertaa kohtuullisen simppeli: Isot näytöt ja vinyylisoittimet olivat pääosassa tässä iltaa.

Alkujaan päälavalle oli tarkoitus rakentaa kolme eri DJ-settiä, mutta ennen illan alkua päädyttiin siihen etä rakennettiin vain kaksi. Yksi DJ Crazelle ja toinen Dope Helsingin dj:lle, josta DJ Crazen aikana vaihdettaisiin vain mikseri Helsinki Bass Syndicaten tarpeita vastaavaksi. Mainittakoon tässä vaiheessa että DJ Crazen pöydällä oli Traktorin Z2, Dope Helsingin pöydän mikseri oli Rane TTM62 ja Helsinki Bass Syndicaten mikseriksi oli pyydetty Pioneerin S9. Edustettuna oli siis koko Scratch-miksereiden aateli. Pikainen soundcheck DJ Crazen kanssa ja sitten kasaamaan ns. kakkospuolta.

 

160327-224756

Circuksen pikkupuolelle oli sovittu meidän ja DJ SAMPL:n houstaama Native Instrumentsin demotilaisuus, missä esiteltiin myös DJ Crazen käyttämää Z2 mikseriä ja D2 kontrolleria, josta on meneillään – by the way – huhtikuun ajan varsin hyvä kamppis. Demopuolella mikseriin oli kytkettynä teknarit ja tarkoitus oli että asiakkaat pääsisivät itse kokeilemaan laitteita. Tämä Demopuoli osoittautuikin varsin suosituksi, sillä ensimmäisen puolentoista tunnin ajan lähes kaikki asiakkaat olivat tuolla demopuolella ja laitteita pääsikin testaamaan useampi kymmenen Suomen kärkinimiin kuuluvaa dj:tä.

160327-230422

 

 

Aluksi demopuolella oli pieni Tampere-Helsinki kisa-asetelma, kunnes Turku tuli ja pyyhki pöydän muilta DJ:ltä. Tunnelma tuolla puolella oli sen verran hyvä, että päätettiin pitää vastaavanlaisia jamittelusessioita jatkossakin. Kovasta suosiosta huolimatta demopuoli oli pakko lopettaa ennen illan pääesiintyjän keikkaa.

 

 

 

160328-001542

Klo 00 ja illan pääesiintyjä aloitti. Tuosta melkein kaksi seuraavaa tuntia olikin pelkkää parhautta ja todella monipuolista dj-taiturointia. Settiin sisältyi DJ Crazen rutiineja, ihan perus klubisoittoa, klassikoita ja mm. uutta trappia.

160328-011151-6

DJ Crazen keikka oli ohi ainakin omasta mielestäni ihan liian nopeasti – tuosta taituroinnista olisi voinut nauttia vaikka kuin kauan.

 

 

Harmi ettei paikalle ollut  saapunut enempää alasta kiinnostuneita. Vai olikokohan vaan muut pääsiäiskiireet menneet keikan edelle?  Sitä emme varmaan saa koskaan tietää. Tästä syystä tämän luokan taitureita ei suomeen kukaan uskalla tuoda ihan heti uudelleen. Kuitenkin reilu parisataa tosifania täytti tanssilattiaa koko keikan ajan ja silminnähden kaikki nautti keikasta.
160328-015132-2

 

Keikan jälkeen myös allekirjoittanut pääsi Native Instrumentin edustajan Perttu Sirenin ja tapahtuman tuottajan kanssa ääneen lavalle. Samalla tuli myös heitettyä vielä yläviitoset DJ Crazen kanssa.  Keikan jälkeen suoritettiin DJGearin FB-ryhmässä ollut arvonta. Ja jotta Native Instrumentin Z2 mikseri ei olisi liian vaatimaton palkinto, pyydettiin siihen vielä DJ Crazen nimmarit kylkeen.  Nimmarit löytyy nyt myös  hänen käyttämistään soittimista, joita voi tulla ihmettelemään meidän toimistollemme. Ehkä myös jotain tulevaa arvottavaa  DJ Crazen nimmareilla saattaa löytyä;)

 

160328-015545

 

Koska kaikki arvontaan osallistuneet eivät olleet saapuneet paikanpäälle, jouduimme neljän ensimmäisen nimen jälkeen tarttumaan vähän toisenlaisiin keinoihin arvonnan suhteen.  Näin saatiinkin ratkaistua voittaja. Arvonnan voiton ja uuden mikserin nappasi Tatumi Pääkkönen.

IMG_0424Arvonnan jälkeen uusi salassa pidetty kollektiivi Helsinki Bass Syndicate päästettiin soittimien taakse, mutta valitettavasti kaikki olivat ilmeisesti tulleet katsomaan vain DJ Crazen keikkaa, koska he poistuivat paikalta melkein heti arvonnan jälkeen. Innolla jäämme odottamaan mitä ja milloin tuo kollektiivi tekee seuraavaksi, sen verran kovia sankareita tuon nimen takaa löytyy.

Illan päätteeksi pikainen tekniikan purku, Sprintterin ovet kiinni ja nokka kohti Mansesteria.

Tässä vaiheessa oma fiilis oli väsynyt mutta onnellinen, tapahtuma oli mennyt nappiin – jos ei mukaan lasketa pientä yleisökatoa. Hyvä keikka, DJGear.fi saatiin julkaistua (ja ajallaan, ihme kyllä) ja paljon tuttuja tuli nähtyä. Matkalla pikainen burger aamupala Hyvinkään ABC:lla, jossa törmättiin vielä kollegoihin jotka olivat olleet myös keikalla. Pientä fiilistelyä keikasta, aamupalat nassuun ja kotiin.  Over and out.

Lisää kuvia DJGear.fi:n fb-ryhmästä ja videoa vimeosta.

kuvat: Sami Kallioniemi

teksti: Andy K.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä sähköpostitse, niin vastaamme mahdollisimman pian!

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account