Miksi ei?

Olemme Stereo:ID Ltd Oy:llä jo pitkän aikaa olleet yksi Suomen suurimpia DJ-laitteiden vuokraajia ja DJ-palveluiden tarjoajia. Tämä avaa meille monia ovia mistä en nuorempana poikana DJ-hommia aloitellessa olisi edes uskaltanut unelmoida.  Nykyään isot bileet ja artistinimet ovat arkipäivää Suomessa. Tapahtumat ja bäkkärien ovet Helsingissä eivät kuitenkaan avaudu 16-vuotiaalle DJ:n alulle Ivalossa. Nyt näitä ovia on tarkoitus raottaa – DJGear.fi:n blogin muodossa. Näitä monille vielä suljettuja ovia tullaan aukomaan meidän omien ja useiden muiden Suomalaisten DJ:en ja vaikuttajien voimin.

Vaikka tunnemme paljon DJ:tä – kuten jokainen muukin pitkään alalla toiminut – niin kukaan ei tunne varmasti kaikkia. On koitettu pitää vuosien varrella DJ-meetingejä laivalla pohjoismaiden porukalla, lavakauden päättäjäisiä Ikaalisissa ja Tampereella, DJ-weekendiä Seinäjoella ja jos jonkinlaisia kokoontumisajoja milloin millekin sidosryhmille. Välillä hyvällä menestyksellä, välillä vähän huonommalla. Kuitenkin pointti on se, että Suomen DJ-rintama on ollut vuosia hyvin pirstaloitunut ja hajaantunut.

Joskus noin vuosi takaperin heräsi ajatus foorumista mikä toisi yhteen ns. Klubi-DJ:t, scratchaajat, rafla-DJ:t ynnä muuta. Tarvitaan enemmän me-henkeä ja yhteen hiileen puhaltamista. Tässä vaiheessa sanon, että kyllä – onhan näitä. Esimerkiksi FB:n suljettu ryhmä rakkaudesta lajiin, pro-dj foorumia sekä tosi pro-dj foorumia… En jaksa luetella ja jakaa porukkaa enempää tässä, koska se ei ole tämän sivuston/blogin/yhteisön pointti. Kaikille noille foorumeille ja ryhmille on oma paikkansa ja tilauksensa. Kuitenkin itselle ja monelle muullekin noista kaikista eri ryhmistä ja foorumeista huolimatta on jäänyt sellainen fiilis että voisi olla jotain enemmänkin.

DjGear.fi:n tarkoitus on tuoda yhteinen foorumi suomalaisille (ja miksei muillekin) DJ:lle. Foorumi, josta löytyy vähän kaikkea alasta kiinnostuneille. Sivustolle on tarkoitus postailla videoita DJ-rutiineista, opetusvideoita, kuulumisia maailmalta, tuoteuutuuksia – yleensäkin avata keskustelua hyvässä hengessä DJ-hommista työnä tai harrastuksena. Foorumeilla saa käydä ikuista Serato vs. Traktor keskustelua tai hifistellä faderliukujen rasvojen eroja. Voidaan keskustella tapahtumista, vertailla/keskustella studiotyökaluista. Voi kysyä neuvoa ongelmiin tai vaikka myydä omat vanhat DJ-laitteet.

Melkein mistä vaan voi keskustella tai mitä vaan voi kysyä, koska tyhmiä kysymyksiä ei ole.  Pointti on se että täältä saisi vastauksia eikä heti alettaisi armotonta vittuilua ja kuittailua. Muistetaan pitää keskustelut asiallisena niin muutkin pitää sen sellaisena. (LISÄTTY: Moderointi tekee oman osansa tässä.)

Tässä vähän enemmän avattuna sitä ideaa, jonka pohjalta DJGear.fi on syntynyt. Aika näyttää oliko kyseessä paska idea vai ollaanko tässä oikeiden asioiden äärellä.

 

Pitemmittä puheitta jo tässä vaiheessa nöyrä kiitos ja iso hatunnosto yhteistyökumppaneille, jotka ovat mahdollistaneet tämän sivuston:

Suomalaiset DJ:t, tapahtumatuottajat, laitteiden maahantuojat, Stereo:AD sivuston teknisestä toteutuksesta (siellä Antti, Sami, Heini, Erik), Valokuvista täytyy kiittää erityisesti Timo Torvikoskea, Sami Kallioniemeä, Juha Litmasta ja Pioneeriä jotka ovat antaneet kuviansa sivuston käyttöön. Kaikkia, jotka suosittelee DJGear.fi:tä.

 

Erityiskiitos Niko Reijomaalle aka. DJ Taste:lle, koska hän toi maahan DJ Craze:n keikalle 27.3.2016. Saimme kunnian  osallistua tapahtumaan yhteistyökumppanina ja samalla parhaan mahdollisen paikan julkaista sivustomme.  Ilman tätä deadline-päivää sivusto olisi voinut hautautua muiden työkiireiden takia hamaan tulevaisuuteen (johan idea on muhinut vuoden päivät ilman isompaa efforttia saada sivut ulos). Koko kevät on ollut todella kiire ja muiden työkiireiden takia sivuston tekoa on siirretty kokoajan eteenpäin. Tuo lähestyvä päivämäärä on kuitenkin ollut motivaattori, minkä kanssa ollaan saatu ruoskittua itseämme eteenpäin tämän projektin kanssa viimeiseen päivään saakka. Valitettavasti näin 24h ennen sivuston julkaisua joudun myöntämään itselleni, että kauppaa ei tulla ajallaan saamaan auki mutta sivusto saadaan kuitenkin ulos. Kauppakin on auki hyvin pian.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä sähköpostitse, niin vastaamme mahdollisimman pian!

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account