Useamman vuoden pohdinnan jälkeen pääsimme toteuttamaan asian, josta olimme keskustelleet useaan kertaan sekä keikoilla että saunan lauteilla. Idea lyhykäisyydessään: ”Anna hyvän kiertää”.
Meillä kahdella on kokemusta soittimien takaa yhteensä kohta 50 vuotta. Reppuun on siis kertynyt paljon tietoa ja osaamista, jota haluamme nyt antaa eteenpäin uusille tuleville lupauksille. Tarkoitus oli myös kertoa alan isoimmista sudenkuopista, joita kurssilaiset osaisivat jatkossa tietoisesti huomioida omassa työssään jo etukäteen. Kyseessä oli siis DJ-koulu, jossa annettaisiin avaimia työhön henkilökohtaisemmin ja osallistujakohtaisesti – heidän tarpeidensa mukaan.

blogikuva1

Kumpikin meistä oli aiemmin ollut mukana kouluttamassa dj:tä ilmaisilla isoilla kursseilla. Tällä kertaa kurssista päätettiin tehdä maksullinen, jotta saataisiin mukaan ne dj:t jotka ovat enemmän tosissaan soittamisensa kanssa. Näin myös pystyttiin rajaamaan ryhmä pienemmäksi ja paneutumaan yksityiskohtaisemmin jokaisen osallistujan tarpeisiin.
Kurssille osallistui yhteensä kuusi DJ:tä, joilla oli jokaisella hyvin erilaiset lähtökohdat ja intressit soittamisensa ja sen kehittämisen suhteen. Oli perus ”baari-DJ:tä”, jotka olivat soittaneet vähän aikaa – osa myös pidempään. Osa ei ollut tehnyt keikkoja yhtään ja osalla oli takanaan useampia satoja keikkoja. Myös tuottajataustaisia kavereita oli mukana. Tämä antoikin ison haasteen sen suhteen mitä kertoisimme/opettaisimme kahden päivän aikana, koska aika oli kuitenkin rajallinen.

blogikuva3

Kurssilla käytiin läpi erilaisia soittotekniikoita ja opetettiin laitteita kädestä pitäen, joten jokainen sai varmasti tuntumaa erilaisiin formaatteihin ja tekniikoihin. Henkilökohtaisesti ainakin tämän ryhmän kohdalla oli ilo huomata että kiinnostus vinyyleillä soittamista kohtaan on edelleen DJ:en piireissä olemassa. Kaikki eivät myöskään halua olla ihan Tiestoina kädet ilmassa dekkien takana – vaikka ei siinäkään mitään vikaa ole. Musiikista puhuttiin paljon yleisellä tasolla ja keikkojen työvälineenä. Antti Tuisku mainittiin pelottavan monta kertaa päivien aikana…

blogikuva4

Oli jännää huomata, että ainakin tässä ryhmässä ihan pelkän konemusiikin soittamiseen tähtäävää kaveria ei joukosta löytynyt. Olisiko sitten niin että he eivät tarvi koulutusta? Muuten soittajat olivat yleisesti melko moniruokaisia – musiikillisia mieltymyksiä löytyi aina hiphopista tranceen. Tämän mukaan myös koitimme parhaamme mukaan opettaa laitteiden käyttöä ja hyödyntämistä mahdollisimman monipuolisesti. Kursseilla käytiin laittekohtaisesti läpi mm. Technicsin levysoittimet, Pioneerin S9 mikseriä, DJM900NXS ja DJM2000NXS miksereitä, CDJ2000NXS soittimia, RMX1000 efektilaitetta, Seratoa ,Traktoria ja Virtual DJ:tä myös keskustelun tasolla. Varsin monipuolisesti siis eri alustoja.
Lopussa käytiin vielä läpi pikainen pintaraapaisu DJ:en markkinointia ja musiikin hankintakanavia. Toisen päivän jälkeen osallistujat (ainakin toivottavasti) lähtivät kotiin ja keikoille reppu täynnä uusia aseita ja oppeja.

blogikuva2

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä sähköpostitse, niin vastaamme mahdollisimman pian!

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account